Skip to content

Wood4Wood: palletrecycling met elk kwartaal een groencertificaat

Ons Wood4Wood-programma sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsvisie van de MCB-bedrijven. Tegen 2030 streven we ernaar om minstens 80% van onze pallets te hergebruiken. Daarom halen we kosteloos alle pallets op tijdens de retourritten van onze leveringen. Dit kan op afroep of op vaste ophaaldagen. Na inspectie en eventuele reparatie worden de pallets zoveel mogelijk opnieuw gebruikt. Elk kwartaal ontvangt u een gewaarborgd groencertificaat met de bespaarde CO2, dat u kunt inzetten voor uw duurzaamheidsrapportage (Scope 3). Op deze manier dragen we samen bij aan de verduurzaming van de metaalketen.

Pallets-opslag

De voordelen van ons Wood4Wood-programma

Geen onnodig ruimtebeslag

Alle pallets worden kosteloos door MCB retour gehaald tijdens de retourritten van onze leveringen

Elke pallet telt

 

Per kwartaal ontvangt u een overzicht met de totale CO2-reductie die is behaald met de ingeleverde pallets

CO2-reductie in Scope 3

 

Elk groencertificaat kan worden ingezet voor uw duurzaamheidsrapportage en is gewaarborgd door DNV

Efficiëntie en duurzaamheid

MCB levert pallets aan afnemers van plaatmateriaal. Het gaat hierbij om standaardpallets, pallets op maat, slitpallets en specifieke pallets. De gebruikte pallets halen we op tijdens retourritten van onze leveringen, zodat onze vrachtwagens zo weinig mogelijk zonder lading rijden. Dit gebeurt - uiteraard in overleg - op afroep of op vast afgesproken dagen. Ook kunnen pallets van andere leveranciers of los hout mee retour worden genomen.

Elk kwartaal berekenen we hoeveel pallets we van elke klant retour hebben gekregen en hoeveel CO2 hiermee is bespaard. Deelnemers aan ons Wood4Wood-programma ontvangen hiervoor een groencertificaat, dat kan worden ingezet voor hun duurzaamheidsrapportage (Scope 3). De gebruikte pallets worden bij terugkomst gesorteerd, gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Op deze manier kan elke pallet  tenminste vijf keer worden hergebruikt. Per acht hergebruikte pallets besparen we hiermee telkens één boom.

Wood4Wood NL

Hoe werkt het?

  • De pallets worden door de klant gebundeld per formaat

  • De klant informeert Testas wanneer de pallets klaar staan voor retourtransport

  • Tijdens een retourrit worden de pallets door Testas opgehaald

  • Bij MCB worden de pallets geregistreerd per klant, gecontroleerd en gesorteerd

  • Het aantal opgehaalde pallets wordt omgerekend naar de hoeveelheid CO2-besparing per klant

  • Elk kwartaal wordt de totale hoeveelheid CO2-besparing per klant vastgelegd in een groencertificaat

Pallets MCB

 

Blogs

Pallets-opslag-02

Nieuwe Wood4Wood-hal

In 2024 wordt gestart met de bouw van een nieuwe hal voor de inzameling en verwerking van de retour gehaalde pallets. De geïntegreerde zaagafdeling wordt uitgebreid met nieuwe zaagmachines, waardoor we niet alleen meer pallets kunnen herstellen maar ook het resthout nog optimaler kunnen verwerken tot kistjes, maatpallets, stophout en meer.

IMG_5224 (1)

Onze houtrecyclingafdeling

In 2024 wordt gestart met de bouw van een nieuwe hal voor de inzameling en verwerking van de retour gehaalde pallets. De geïntegreerde zaagafdeling wordt uitgebreid met nieuwe zaagmachines, waardoor we niet alleen meer pallets kunnen herstellen maar ook het resthout nog optimaler kunnen verwerken tot kistjes, maatpallets, stophout en meer.

Contact

Wilt u meer weten over ons Wood4Wood-programma of deelnemen? Laat het ons weten via onderstaand formulier.