Skip to content

Onze visie op een verantwoorde toekomst 

Als het gaat om duurzaamheid dan nemen we graag onze verantwoordelijkheid. Dat doen we met elkaar; samen met collega’s, partners en leveranciers zoeken we naar oplossingen om steeds duurzamer te ondernemen. Stap voor stap maken we een positief verschil. We vieren de successen die we al bereikt hebben en stropen onze mouwen op voor de verbeteringen die eraan komen. Duurzaamheid staat iedere dag op onze agenda en we boeken steeds meer duurzame resultaten. En daar zijn we trots op!

Bekijk onze duurzaamheidsvisie

Serge Timmermans, CCO van MCB vertelt over de visie van de MCB-bedrijven rondom duurzaamheid.

Onze duurzaamheidsinitiatieven 

In de afgelopen jaren hebben we binnen de MCB-bedrijven op allerlei manieren onze bedrijfsvoering verduurzaamd en zullen dit ook in de komende jaren blijven doen. De vergroening van ons wagenpark bijvoorbeeld of de installatie van zonnepanelen en LED-verlichting hebben in de afgelopen drie jaren bijgedragen aan een reductie van 8,2% van onze CO2 -uitstoot in Scope 1 en 2.  

In 2024 starten we met een nieuw initiatief, waarmee we een wezenlijke bijdrage willen leveren aan onze CO2 -reductie in Scope 3: onze CORE-producten en de hieraan gekoppelde groencertificaten. Tegelijkertijd lanceren we ons PCF-abonnement (Product Carbon Footprint) waarbij standaard voor elk geleverd staal-, rvs- en aluminium product een PCF-certificaat en een overzicht van de CO2-uitstoot per orderregel, maand en jaar wordt meegeleverd. 

MCB's duurzaamheidsthema's

Binnen de MCB-bedrijven werken we aan duurzaamheid verdeeld over 4 thema's. Voor elk thema rollen we activiteiten uit om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Nieuwsgierig? Bekijk onze thema pagina's:

EcoVadis medaille

MCB heeft met trots een zilveren medaille van EcoVadis mogen ontvangen. Met onze score behoren wij tot de top 12% van alle beoordeelde bedrijven in onze sector. MCB scoort met dit certificaat op alle vier de thema’s ver bovengemiddeld op het gebied van milieu, ethiek, arbeids- en mensenrechten en duurzame inkoop.

EcoVadis medaille 2023
csr (2)

IMVO-convenant voor de Metaalsector

MCB heeft als eerste metaalgroothandel het internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Door deelname aan het convenant wil MCB de acties die ze al onderneemt om de impact op het milieu te verminderen verder professionaliseren en haar bijdrage leveren aan het realiseren van een verantwoorde metaalketen.

metaal-ser-1
"Gezamenlijk komen we tot slimme oplossingen. Jullie kennende, hoeven wij deze zeker niet alleen te verzinnen. Dus kom met input en out-of-the-box ideeën. Over bijvoorbeeld recycling, de inzet van waterstof, het verkorten van de keten, het aanhouden van lagere voorraden, meer lokaal doen, en nog zoveel meer…"
CCO-253x300
Serge Timmermans, CCO MCB